söndag 29 januari 2012

att köra intervaller över Götaälvbron

Vad hände med träningen denna vecka? Hittade ingen energi och ingen motivation att köra på några längre pass. Vet inte vad det var som svek men har mina aningar. Har vaknat med värk i bröstmuskeln varje dag, en känsla jag hoppades att få slippa. Det har känts bättre under den senaste månaden, men nu blev det värre igen. Tror att det är därför jag känt mig lite nere och inte hittat energin.

Bestämde mig i går kväll att nu får det vara nog med deppandet. Vaknade åt frukost och svängde ner till gymmet. Gymmet var av någon märklig anledning tokvarmt, säkert två, tre grader varmare än normalt. Jag tappar normalt en hel del vätska, idag blev det ännu mer. Fick stoppa in kläderna i badpåsen för att inte svetta ner hela väskan.

Passet kändes sådär, det var tungt att orka med bägge 20min tröskelintervallerna jag planerat in. Uppvärmningen kändes bra förutom att jag blev irriterad på TV-bilden som flimrade. Märkte det först efter ett par minuter och då orkade jag inte byta cykel. Kämpade mig ingenom passet och kände mig rejält slut efteråt.

En snabb lunch i ordets rätta bemärkelse med snabba, snabba kolhydrater. Våfflor med sylt och grädde är både snabbt och gott. Kanske inte världens bästa träningsmat alla dagar men idag fungerade det fint.

Följde upp cykelpasset med löpintervaller över Götaälvbron. Ett favoritpass där mjölksyran gör sig påmind tidigt på de 1000 meterna över bron. Att man dagar som idag får en fin utsikt över hamnen gör det inte sämre.Värmde upp lungt och fint mellan kasinot och bron tog en extra runda för att få upp värmen. Öppnade offensivt där första km gick på 3:50. Resterande 5st hamnade mellan 3:55-4:09, ett resultat jag är mer än nöjd med. Efter sista intervallen började det kännas att krampen var på väg i vaderna. Joggade lugnt tillbaka till arbetet och fick växla löpsteg för att häva krampen. Skönt att få till två pass på slutet av veckan, det första ok det andra mer än väl godkänt.

Det är inte svårt att köra intervaller över Götaälvbron, på köpet får man fin utsikt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar