fredag 6 januari 2012

att glömma batteriet

Lite sömn i natt, satt upp fram till 03:00 och tittade på de två första perioderna i VM hockeyn. Valde därefter sängen, ville inte riskera att vara allt för trött idag på arbetet. Spelade in resten och kunde se den till frukosten istället. Kul match och mycket rättvist resultat.

Hyffsat lugn dag på arbetet, gjorde att jag hann med maten på ett bättre sätt mot tidigare veckor. Jag åt två gånger mot tidigare en gång. Nu skall jag bara få fason på vad det är jag stoppar i mig. Idag blev det en av våra goa Casinoburgare. Jag får helt enkelt jobba på det, ta med mer hemifrån och inte äta färdiglagat från jobbet.

Kom upp till Skatås vid 20:40, med andra ord gott om svängrum i spåren. Såg två andra löpare det var allt. Glömde batteriet till pannlampan hemma på cykeln. Fick därför köra elupplysta 8:an i dag igen. Startade vid hoppbacken och tog vänstervarv. Vädret var skönt och friskt, nästan perfekta förhållande, lite hårt i marken bara. Hittade snabbt ett bra tempo och körde på i det. Vände efter en halvtimma, klockan visade då på 6 km. På tillbakavägen började vänster vad att kännas stummare och stummare. Ett tag blev jag orolig att min gamla bristning skulle gå upp igen. Ändrade löpsteget lite och satte ner hälen mer för att avlasta vaderna. Tappade lite tempo mellan km 8-10, efter det släppte känningarna i vaderna vilket gjorde att jag kunde öka lite igen. Totalt blev det idag 12 sköna km i 5:10 tempo. Kom tillbaka till utgångspunkten utan att ha tagit i men med vader som är i behov av vila.

Nu blir det en vilohelg för benen, innan vi kör igång med löpning på måndag. Kommer att försöka få till minst tre hela vilodagar för benen i veckan. Det innebär lite fler dubbelpass, men det kommer det att vara värt. Återhämtningen är en viktig del av att ta till sig träningspassen.

1 kommentar:

  1. Kanske lika bra att det blev den lite flackare åttan med tanke på din dumvad.
    Har du provat hopprep för att bygga styrka/uthållighet?

    SvaraRadera