lördag 21 januari 2012

att blöda näsblod under träning

Oj vad seg man blir efter en vanlig lördag. Kan finnas ett samband med de dubbla pass jag klämde in under dagen. Kom iväg till gymmet i bättre tid idag. Gav gott om tid att köra ett långt pass på cykeln, samt att se på både skidor, Juholt och skidskytte. Blandade underhållningsvärden kan man lungt säga efter denna dagen.

Cykelpass modell längre, 1h och 45 fördelade på 3x20 min tröskel, efter det blandat tungt och lätt i 10 min plus lite uppvärmning och nedrull. Cykelpasset kändes toppen fram till 1 timme och 10 min in när helt plötsligt en röd droppe landade på handduken.

Hade precis avslutat en specialintervall, 1 min på 130 kadens med lågt motstånd. Återhämtade mig och från ingenstans hade jag näsblod.  Något jag inte haft mer än kanske 4-5 gånger i hela mitt liv (vad jag minns). 1gång för en snöboll, 1 för en innebandyboll, 1 spontant i kassan på Coop och nu. Eftersom jag kände mig pigg i övrigt körde jag på i samma fart som innan. Tänkte att kanske har jag tur och det är bara en droppe. Det ökade inte och kom ca 10-15 droppar till, lagom för att göra min vita handduk lite mer julfärgad, efter det inget mer. Vågade till och med på slutet att köra de tunga intervallerna a 4 min som planen var. Klev av cykeln, vek ihop handduken och stretchade lite.

Ordnade en god middag hemma, passade på att skotta lte snö innan jag vilade en halvtimma på soffan. Annelie ville gärna svänga förbi gymmet på väg till arbetet vilket gjorde att det blev ett pass till. Kanske inte så klokt med tanke på näsblodet, men man får inte vika ner sig för lätt.

Värmde upp 15 min på löpbandet, körde ett benpass för cykelstyrka. Hade gott om tid före gymmet skulle stänga så det fick bli lite Coreövningar på slutet. En lagom avslutning på en intressant dag, finns lite att fundera över. Får kolla upp vad som orsakar näsblod vid träning. Tror inte att det är något allvarligt men man vet aldrig.

Det är svårt att få näsblod under träning, har bara lyckats en gång. 

2 kommentarer:

  1. Som gammal Thaiboxare så har jag varit med om det några gånger.... :p

    SvaraRadera
  2. Hmm, kom det av slag på snoken eller spontant??

    SvaraRadera