lördag 4 februari 2012

att springa i minus 11 grader

Kallt kallt kallt, en dag i kylans tecken. Vattnet i stallet var fruset för hästarna, trots att det var mycket varmare där inne än ute. Mer än nöjd att få krypa ner i den varma sängen efter en promenad med hundarna på morgonen. Sov fram till 12:30 när det var dags att ge hästarna lunch. På med overallen och ut i kylan, hundarna hängde med igen. Fick gratis styrketräning när ett par dunkar med vatten skulle bäras ner till stallet.

Passade på att köra ett löppass längs med hamnen innan arbetet. Solen hade hunnit gå ner och kylan kändes mer påtaglig. Minus 11 grader, understället på och mössa istället för pannband. Trots detta frös jag ordentligt under de 2 första km, mest om händerna och ansiktet. Öppnade i ett lugnt och fint tempo runt 4:45/km.  Sprang avslappnat och kände mig nöjd med att ha tagit mig ut denna kalla dag. Det var inte direkt trångt på vägen, mötte 2 cyklister, 1 på promenad och 3 löpare, vilket är betydligt mindre än normalt. Vände vid Nya varvet och körde samma väg tillbaka till kasinot. En kall men stilla kväll gav Göteborg en fin silhuett med älven och som ångade. Efter ett trevligt pass på 11km kom jag tillbaka till bilen efter 51 minuter. Blev ganska nedkyld på turen och den varma duschen var välbehövlig.

Nu är det lördagsmorgon för de flesta, själv är jag på väg i säng. Det blir en 4-5 timmars sömn innan det är tid för uppgång lagom till lunch. Skönt att dagens träning skall ske inomhus i ett varmt och skönt gym.

Det är inte svårt att springa i minus 11 grader, gott om plats är det dessutom i löpspåren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar