tisdag 17 juli 2012

52 min löpning utan skador

Körde ett cykelpass i stormen i söndags. Valde tempohojen med tävlingshjulen för att känna hur mycket vinden tar tag i dem. Ångrade mig nästan en stund när jag närmade mig havet vid Lillieby. Körde ett kortpass på 2 mil för att känna på alla grejer inför Arvika tävlingen om en vecka.Kläderna satt bra, eller kommer att sitta perfekt om jag bara kan hålla mig från allt gott ett tag och istället få igång träningen. Stort tack återigen till Casino Cosmpol och Monkey Business. Kommer att köra utan underställ på söndag. Det var lite väl blåsigt och om man skall vara ärlig är jag lite fåfäng, har världens värsta solbränna, den harmonierar inte med ett tävlingslinne. Vet inte hur jag skall lösa det på ett par dagar med tanke på soltillgången. Kanske får jag skaffa lite brun utan sol. :)

Experimenterade lite med sadelhöjden, höjde den igen för att få rätt vinkel på knäleden. Vet inte hur väl jag lyckas i min hemmagjorda bikefit, det kändes bra trots allt. Kanske behöver jag höja den lite till, vi får se.
Min största oro inför rundan var att vinden skulle få tag i hjulen. Det hände några gånger och det var inte så skoj. Tur att man är lite tyngre, jag höll mig åtminstone inom rimliga avstånd från vägkanten. Hoppas verkligen att det kommer att vara lugnare när vi passerar Ölandsbron den 18/8.

Kämpade mig igenom motvinden och kastvindarna upp mot Lilleby. I början gick det trögt, trögt, trögt, efter en stund anpassade sig kroppen och huvudet till uppgiften . Halvvägs mot vändpunkten kunde jag hålla ett jämnt och bra tempo. Vände vid 10km efter 18:45, snittade 32km/h ut. Tillbaka hemåt formligen flög jag fram. Allt slit betalade igen sig x5, hastighetsmätaren passerade 50km/h med råge inte bara i utförsbackarna utan även på platt mark. Bromsade in på ST1 efter att ha snittat 44,5km/h under 13,5 min.

Måndag vilade jag från cyklande och tog mig istället upp till Skatås och milen. Värmde upp med 1 km jogg och tog mig sen ut på det kuperade milspåret. Höll nere tempot och fokuserade på att ta mig runt hela vägen utan att ta några promenadpauser. Halvvägs kände jag mig pigg och utan känningar i vaderna. Ökade därför tempot de sista 5 km, dock utan att ta i speciellt mycket.  Joggade in till Jumboklockan vid motionscentret på tiden 51:41. Inte alls illa för att knappt ha sprungit de senaste månaderna.

Nöjd och glad över bra respons på den ökade träningsmängden. En vecka kvar till dess att mitt Arvika rekord suddas ut från böckerna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar