fredag 4 november 2011

att vara överrörlig

Ingen träning idag, passar på att ta en lunch på Joe Farelli med en gammal vän. Inte gammal till åren, utan ungefär lika ung som mig själv, faktiskt ett år yngre. En trevlig långlunch med peperonipizza och en hel del goda skratt.

Mellan lunchen och arbetet fick det bli en sväng till naprapaten på ryggakuten. Har haft ont i min vänstra axel under en längre tid men försökt ignorera detta. Men med tanke på all träning som kommer under den närmsta tiden och året är det lika bra att ta tag i problemet. Diagnosen är att mina axelleder är överrörliga och därför får musklerna arbeta extra hårt för att kompensera detta. Det är tydligen inte speciellt konstigt att det inte känns så mycket under belastning utan mer vid vilan.

Behandlades med massage, akupunktur och ström. Akupunkturen kändes ordentligt men gjorde gott, flera muskler hoppade till ordentligt när nålarna träffade dem. Halva armen kändes varm när jag promenerade till jobbet efteråt. Beöver en behandling till och en del stabiliseringsträning för att få ordning på axlarna helt och hållet. Nästa besök planeras in mot slutet av kommande vecka.

Förhopningsvis kommer löpningen att kännas mer avslappnad när axlarna är i form igen. Kanske lagom till nyår när det är dags för Sylvesterloppet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar