måndag 7 november 2011

att skapa en app

Vaknade med en lätt irriterad hals, inte en toppen start på träningsveckan. Vet inte vad det beror på, kanske en reaktion på de tre senaste veckornas hårdkörning. I övrigt inga större krämpor, förutom att vänster axeln gör ont och höger vrist ömmar. Men annars allt på topp.

Efter två relativt korta möten på morgonen åt jag en lunch på stan med Johan. Det är mycket ovanligt att vi har möjligheten att lämna arbetet, så vi passar på när tillfälle finnes.


Eftermiddagen ägnades åt att diskutera alla applikationer vi använder för att sköta vår verksamhet på Casino Cosmopol. Framförallt hur de kommunicerar med varandra, eller bristen på kommunikation och det dubbelarbete det kan innebära. En givande eftermiddag som jag känner att vi kommer att få nytta av framöver.

Det här med ordet applikation som stigit fram som en frälsare för alla är lite lustigt. Hade vi haft samma möte för 1,5 år sedan är jag säker på att vi fortfarande hade använt termen program istället. Men mode är vad det är och ingen vill verka gammaldags, speciellt inte inom IT. Jag förstår om en del har svårt att hänga med i jargongen, man hinner knappt lära sig vad en sak heter innan den byter namn.

Precis som mycket annat är ordet i sig är inte speciellt nytt. Det kommer från en textilt handarbetesteknik, där man syr eller limmar fast utskurna bitar av tyg på ett annat tyg, i syfte att skapa ett mönster. Tror bestämt att jag har en sådan applikation uppe på vinden i jullådan. Minns inte om det var i tvåan eller trean, jag gjorde en duk med juljus motiv på. Får leta upp den och lägga upp en egen app på bloggen lagom till jul.

Frågan när nu vad nästa byte av ord blir?
Vi kanske kan använda oss av omvänd app, alltså när man skär ut ett mönster i det översta tyget och låter det undre vara helt. En omvänd app i dator sammanhang kan ersätta spyware. Tror inte detta kommer att bli någon större hit, men vem vet.

Hann med ett backintervallpass på träningscykeln i kväll. Var tveksam till träning först med tanke på att halsen bråkat hela dagen. Ville dock köra så det blev ett hårt och bra pass med 7x4min på 300watt med 2min återhämtning på 100 watt. Allt kändes bra och jag ökade till 330watt på den sista intervallen. Kände mig stark och hade gärna kört en intervall till, tyvärr stängde gymmet.  I morgon blir det dubbla pass om inte halsen sätter stopp, tror att det går att hålla den i schack med ordentligt med vila och  Esberitox.

Kör hårt och sätta igång att göra egna appar, kanske något fint att ge till far på söndag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar