onsdag 26 oktober 2011

att ta igen sig

Fördelen med att köra dubbla pass är att antalet helt lediga dagar för vila ökar från 1 till 3, en dramatisk skillnad. Har förstått att det är både de långa och korta vilopauser som behövs för att uppnå så hög prestationsökning som möjligt. Följer därför de råd jag fått med mig till om inte 100%, men väl ca.90%.

Personligen tycker jag att rådet att åka hiss på vilodagar är den bästa. Inte för att jag inte skulle orka gå upp för trapporna, utan mer för att det är ett tillfälle när jag kopplar av. Väntan på hissen innebär att jag inte kan göra så mycket mer än just vänta. För lite tid att påbörja något annat än tankar, oftast lugnt i trapphuset där vi har hissen på jobbet, möjligtvis ringer telefonen, men oftast inte. Täckningen har alltid varit usel i närheten av hissen. Verkar som hissschaktet är någon form av svarthål för telefontäckning. Detta ger tid för reflektion helt enkelt, eller i perspektivet vila en micropause.

Försöker även hinna ta en 15 minuters vilostund i massagestolen halvvägs genom arbetsdagen. Sällan detta hinns med, även svårt att bli av med den evigt ringande telefonen. Men detta är något jag kommer att prioritera framöver.

Dygnsvilan har jag alltid varit bra att lösa, sover gärna 9-11 timmar per natt. Värre blir det vid nattpassen när jag bara får ca. 6,5-7 timmar. Oftast kompletterar jag med en tupplur på eftermiddagen. Turligt nog har jag sällan mer än 2-3 nattpass i rad och sover ikapp efter dessa dagar.

Försöker även hitta avkoppling i vardagen genom avslappnade aktiviteter. Fram till nu är det mest att basta, bada och ta igen mig på Spa´t. Kommer försöka att lägga in lite Yoga framöver som komplement.





Eftersom det idag är vilodag, svängde jag förbi St Jörgen´s Spa på hemvägen. Annelie tränade och jag passade på att ta mig en skön bastu. Avslutade med 45 minuter i utomhuspoolen där jag stretchade och slappade. Det är riktigt skönt att en kall och ruggig kväll bara ha huvudet uppe ur det varma vattnet. Annelie hoppade i efter sitt träningspass och därmed hann vi ses en liten stund innan hon skulle börja arbeta. Provade även vattentätheten i min nya Ericsson Xperia active en telefon som jag gillar mer och mer. Bilderna blev inte toppen men jag provade mestadels utan blixt och har inte lärt mig inställningarna helt ännu.

I morgon är vilan över då är det dags för styrkeintervall på träningscykeln, första tidiga passet innan arbetet. Hur svårt kan det vara..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar