fredag 21 oktober 2011

att köra intervaller

Efter en dags välbehövlig vila var det i eftermiddag tid för ett pass på löpbandet. Öppnade med 10 minuters uppvärmning i behagligt tempo och stigande puls till 150bpm. Allt kändes toppen inför första fyra minutersintervallen. Skruvade upp lutningen till 5% och ökade hastigheten till 4:45 tempo.

Resultatet av ökningen lät inte vänta på sig och pulsen ökade stadigt och slutade på 174 bpm. Aktiv vila i 6 minuters tempo under 3 min. Andra intervallen kändes det som att pulsen stagnerade på de tidigare inställningarna och jag fick öka hastigheten lite till  för att komma upp till 178 bpm. Körde tredje intervallen utan justeringar och fick ta i ordentligt de sista 1,5 min. hjärtat pumpade nu på i 184 bpm. Under sista intervallen ökade jag lite till på hastigheten som visade 4,12 tempo. En stor hjälp detta sista pass var den gamla sköna låten Confusion Pump Panel Remix från filmen BLADE. Innan det var dags för nedvarvning toppade pulsen fördagen med 189 bpm.

Var riktigt trött och fick sänka till promenadhastighet för att inte trilla av bandet. Orkade småjogga igen efter 30 sekunder och varvade ner med lätt jogging i 5 minuter. Kändes lite kort men det var vad träningsprogrammet rekommenderade. Dessutom var det ändå bråttom att hinna duscha innan gymmet stängde.


Hämtade Annelie på hennes arbete där de haft avtackning av  min lillebror som påbörjat ny karriär. Gokart och mat stod på programmet, en lagom aktivitet för det gänget.
Lillebror skulle må bra av att komma ut och röra sig lite mer. Vi får se om det kanske går att få honom att komma ut fler gånger i löpspåret framöver. Han var med nere i Malmö i somras och sprang halvmaran där. Han gjorde det bra med tanke på de tre tillfällen han sprungit under juni- augusti. Kul att han ställde upp när vi frågade om han kunde tänka sig att göra det. Även han har visat sig ha  en släng av:  hur svårt kan det vara sjukan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar