tisdag 11 oktober 2011

....att påbörja en resa

39 år och på uppgång mot bästa formen någonsin. Senaste formtoppen hade jag för ca 20år sedan strax innan jag lade av med fotboll och MTB.
Men denna gång är det för livet.
Ett val jag känner är nödvändigt efter för mycket kontorssittande som kraschat ryggen i omgångar.

De senaste årens tränande har bestått till 85% löpning, 10% styrketräning och 5% fotboll. Tyvärr har de 5% fotboll alltid slutat med vadmuskels bristningar, mest på grund av att det är allt för roligt att spela match. Har därför försökt hitta något annat att tävla i. 

Prövade en Triathlon på tidigt nittiotal där det slutade med kramp i bägge benen från topp till tå. En inte allt för trevlig upplevelse som jag inte kan rekommendera. 
Under våren 2011 kom jag i kontakt med sporten igen via arbetet på Casino Cosmopol som hyrt in Ted Ås för varvet träning. Började fundera på om det inte var dags att prova igen efter uppehållet på tjugo år. Skulle ju trots allt snart ha en nyinköpt cykel igen. Annelie vill genomföra klassikern 2013 och det kan man inte säga nej till.

Efter inköp av en racerhoj 15 juli blev det tävlingsdebut 23 juli på Arvika Enervit Triathlon ( Race Report Arvika). I sann hur svårt kan det vara anda, med mycket lite träning ( 2 mil landsväg)  innan och knapphändig planering. Vilket gjorde att även denna tävling innehöll kramp i bägge benen. Fram och baksida lår på bägge benen samtidigt, vilket omöjliggjorde stretching. Men trots detta var det hur kul som helst och fler tävlingar bokades in under sommaren. Allt slutade med att genomföra den största tävlingen av dem alla, originalet, Hawaii Iron Man...
Och här någonstans startade tanken om att följa vägen mot målet...hur svårt kan det vara...

2 kommentarer:

  1. Gött! Nu jävlar blir det åka av... ;-)

    SvaraRadera
  2. Härlig inställning. Kör hårt så syns vi vid i Kalmar för generlarepetion :D

    http://tommy-trana.blogspot.com/

    SvaraRadera