tisdag 29 maj 2012

dagstripp till Tyskland

Nyss hemkommen från en dagstripp till Tyskland.

Efter 11 timmar i bil och 4 timmar i Border shop kommer vi nu inte bara att kunna äta gott på bröllopet. Dagens träning summeras till ölflakslyft, vinflaskesvings och konjakspulls. Ett visst mått av intervallträning mellan shopen och bilen hann jag även med. Maten under dagen var däremot inte någon höjdare, snitsel på båten och godis i bilen. Sällskapet var av högsta klass, tack för det lillebror.
Dagarna före var lite roliga ur flera aspekter, bra träning, bra mat och fint väder. Körde dubbla pass i söndags, ett kort på morgonen hem från jobbet. Perfekt väder kl.05:45, inga bilar och vindstilla, som gjort för att susa fram i tempobågen. Klockade mig på 22 minuter på de 13km jag har hem, snittade därmed 35,1 km/h, helt ok på trötta ben. Sov gott åt en god sallad, tittade på F1 sov en stund till och körde ett cykelpass in till arbetet. Denna gång blev det ett likadant pass som i lördags. Benen kändes trötta till en början men piggnade till efter 2km för att sen stumna till igen vid vändpunkten efter 10km. Kämpade mig igenom resten och konstaterade att det gått någon minut snabbare än dagen före.

Gårdagen började med de 13 km hem från arbetet, långsammare sluttid denna gång. Detta berodde på att trafiken en måndag morgon vid kl.06:45 inte är gynnsam för passering på cykel över norrleden. Känslan var att hela Volvo passerade när jag väntade vid rödljuset. Enda behållningen var pratstunden med en annan cyklist vars mål var att ta en tur före arbetet.

Kom i säng först kl 08:00, vilket kändes lite sent när klockan ringde 10:30. Valet av tid för besök hos kiropraktorn för behandling av vaden, var kanske inte det mest begåvade. Behandlingen var  definitivt begåvad, kändes rejält och gjorde gott. Nästa omgång är bokad till fredag 10:30, sen börjar är det hög tid att börja röra sig i löpspåren igen. Somnade gott en timma på sängen på eftermiddagen. Vaknade lagom till att hjälpa Annelie och tjejerna i stallet med att laga en sommarhage. Körde också en stund med gräsklipparen innan jag hämtade pizza, undertiden klippte Annelie klart.

Tre trötta efter att ha lagat hage.


Det är något speciellt med att ta igen sig efter hårt arbete på en nyklippt gräsmatta i trevligt sällskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar