tisdag 5 juni 2012

tävlingstid igen

Tänkte att jag kunde börja trappa upp löpningen lite försiktigt igen med blodomloppet. Tävlingen är en tradition på arbetet med god fika efteråt. Hoppade över 10km och satsade på att lunka runt 5km i lugn och fin takt. Ingen stress och noll ansträngning för vaden. Så blev det naturligtvis inte.

Mötte upp Annelie med kompisen Sandra på Linnégatan. Kom på att jag glömt nummerlappen på jobbet upp vid Linnéplatsen. Med gott om tid fick jag jogga ner till Casinot och sen upp igen. Tog det lugnt och körde 2 min jogg alternerat med 2min promenad. Allt kändes toppen och vaden protesterade inte alls under de 20 min och 4,5km. Funderade under vägen på vad min kiropraktor sagt när jag var där på behandling i fredags. Ta det lugnt och börja försiktigt, gärna på mjukt underlag och kort i början. Öka sakta och ta inte i för mycket, långsiktighet är ledordet.


Försökte verkligen att hålla mig till rådet, men när starten närmade sig triggades kroppen och huvudet igång. Mycket märkligt det där, en annan sinnesstämning infinner sig. Man går in i en bubbla och fokuset kommer av sig själv. En av förbannelserna med att vara tävlingsmänniska. Tvingade mig att stanna långt bak i leden och att tänka långsamt och tryggt, målet är i augusti, sabba det inte nu.

Startskottet gick och med det "rätt" tankar för detta lopp. Eller rättare sagt de "rätta" positiva tankarna på loppet bubblar upp. Du klarar det, du är stark, det håller hela vägen, nytt rekord hur svårt kan det vara? Det medvetna valet att stå långt back räddade mig från den värsta rusningen och kanske därmed från att ta i för mycket.

Tempot hamnade runt 4:45-5:00 de första 2 km vilket kändes förvånansvärt bra. Hittade några ryggar med rätt tempo och passerade hela tiden trötta löpare. Det märktes att det är ett nybörjarlopp, vilket är helt ok, passade därför på att hålla mig längs kanten och springa på gräset. Man får ju följa något av råden från i fredags. Hoppade över en del bänkar och en slang som av någon märklig anledning blockerade en tredjedel av löparbanan.

Efter 2,5 km tunnades  leden ut och det gick mer att kryssa fram mellan löparna. Höll tempot uppe hela vägen utan att bli allt för trött, pulsen gick upp en del men inte över mjölksyratröskeln. Tog mig i mål på 24:06, ett helt ok resultat med tanke på senaste månadernas löpträning. Totalt 10,5 km efter TEC 100 14 april fördelade på ett intervallpass 5 km, ett avbrutet distanspass pga skada 3/5, 1 km i början på Göteborgsvarvet och slutligen den sista km på Göteborgsvarvet.


Nu har jag inte några tävlingar inbokade och skall faktiskt följa rådet från kiropraktorn. Skynda långsamt och öka försiktigt. Det passar utmärkt denna vecka när fullt fokus är på lördagens bröllop. Dagens stora bedrift i familjen var det Annelie som stod för med sin 15 plats bland tjejerna, snyggt jobbat. Om hon nu slutade röka så kommer hon att bli riktigt farlig för toppen.

Nästa vecka börjar sommarträningen på allvar med en vecka på landet, det kommer att bli strålande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar