fredag 20 april 2012

Dealer EM finaldagen

Här kommer en liten rapport från sista dagen av Dealer EM 2012.

Dagen började med lätt regn på väg till kasinot, halvägs sprack solen igenom molntäcket vilket vi tog som ett gott tecken. Väl inne var det tid för uppvärmning för deltagarna och en liten bit mat för oss domare. Efter gårdagen var både Martina och Toraj taggade på sina andraplatser i respektive grupp efter fina insatser på Black Jacken.
Torajs grupp med Europas bästa Dealer 2012 Davide Merli längst till höger. 
Martina var föst ut av våra svenskar på AR och fick till en stabil omgång. Toraj fick kämpa mer och hade det tufft att charma sina jurymedlemmar från Slovenien, Luxemburg, Danmark och Italien. När första omgången var klar och stillheten åter lagt sig i lokalen kördes finalen i huvudräkning. Sen följde en spännande väntan för samtliga deltagare. När resultet kom upp var det klart att årets grundomgåg varit stenhård med många bra Dealers. Tyvärr hade Toraj inte marginalerna på sin sida och slutade precis utanför topp 12. Det sanknades 0,14 poäng för avansemang, lite snopet men Toraj tog det hela på rätt sätt. Oturligt nog för alla andra innebär detta en storsatsning mot nästa års Dealer EM.

Martinas grupp
Martina klarade med sin fina insats att hålla konkurenterna bakom sig och slutade tvåa i gruppen efter Holländskan Melanie. Martina laddade om snabbt och förberrede sig för semifinalen där hon skulle möta en etta och en tvåa från de andra grupperna. Semfinalen blev om möjligt ännu hårdare, med enbart 15minuters tävlande på respektive gren. Martina gjorde åter en stark insats där hon verkligen fick bekänna färg, denna gång räckte det tyvärr inte till final. Hon verkade mest taggad efteråt och jag skulle bli förvånad om hon inte gör ett nytt försök igen nästa år, gärna på ett varmare ställe för att citera henne. Hon missade finalen med endast 0,05 poäng!


Koncentrerad jury under finalspelet
Vår finska vän Matti lyckades åter ta sig till final. Tidigare har han en tredje och en andraplats i europamästerskapet, men inte heller denna gång räckte det hela vägen. Han kan nu lägga till ytterliggare en andraplats i meritlistan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar