tisdag 24 april 2012

Blodgivning #35

Tempot i morgontrafiken är inget jag avundas alla med normala arbetstider. När dessutom Kinas ledning blockerar för att ta sig fram köfritt är det svårt att komma i tid. Var bokad att börja plasmagivningen kl08:00, kom dit först kl08:15. Ingen fara på taket denna lediga dag, hinner med allt som skall göras ändå.

Plasmagivningen började sådär när det var svårt att få nålen i rätt position i högerarmen. Efter att två hjälpts åt kunde tappningen börja. Allt såg bra ut, efter 10 minuter började det strula med för högt tryck av returflödet. Man provade att justera nålen igen men det gjorde för ont i armen. För andra gången i rad fick jag därför ett nytt hål i andra armen. Nålen kom direkt i rätt läge och allt kunde fortsätta enligt plan.
Passade på att ta lite frukost samt att läsa tidningen en stund. Både fika och en god gärning, dagen kan inte börja så mycket bättre. Anmälde mig även till att lämna Granulocyter(tror att det var så det hette) om behovet skulle uppstå. Vad jag förstod används dessa vid behandling där mottagaren saknar viktiga komponeter i imunförsvaret. Verkar som att det inte används speciellt ofta, så chansen är inte stor att det kommer att bli av. Men om den uppstår kommer det vara värt att lägga de två dagar processen tar på att få hjälpa någon annan.

Har nu för första gången ont i armen efter en blodgivning, det är den högra armen där det inte lyckades fullt ut smärtan sitter i. Har planerat en omgång på gymmet i kväll, men med tanke på smärtan kanske det får vänta en dag.

Blodgivning #35 klar, #36 inbokad den 22/5.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar