söndag 5 augusti 2012

Oförskämt pigg

Dagen efter kändes det ordentligt i kroppen efter gårdagens prövning. Den brännande känslan från maneterna var borta och hade ersatts med följande krämpor. Ont i bägge fotlederna av den ojämna terrängen, lite känningar i knäna av simning med skor samt ont i muskelfästen i axlarna av den tunga simningen med ryggsäck och skor.

Somnade i soffan till och från under damernas marathon, vaknade mycket piggare. Åt lite lunch med Annelie och såg målgången som gav OS-guld. Där ser man att man alltid skall köra hela vägen till mål. Gör man sitt bästa går ibland bättre än man önskar.

Benen kändes bättre efter maten och sömnen. Varför inte passa på att ta fram cykeln och ge sig ut på en runda. Annelie skulle sova en stund före sitt nattpass vilket passade perfekt.

Körde hemifrån och tog den välbekanta turen ut till Lerum. Stannade till en stund hemma hos föräldrarna, fick lite melon och körde sen hem igen. Vägen till Lerum kändes toppen med bra tryck och energi i kroppen. Lite jobbigt var det den första delsträckan där det var lite motvind. Hem igen gick det fint längs Aspen, förbi Jonsered bort till Partille. Vid Sävedalen tog energin slut totalt, inte något svar i benen överhuvudtaget. Satte i mig en gél och drack en del sportdryck. Efter en kort stund började benen piggna till igen. Sista biten från Backaplan till Säve gick det duktigt fort.

Skönt att få uppleva att det inte är kört när energin börjar tryta. I med mer energigél bara och sen vänta på att kroppen tar hand om det. Det får dock inte gått för långt, att ta sig ur en rejäl och för djup svacka går inte. Planen för Kalmar är nu så gott som spikad, det kommer inte att gå fort, men jag kommer att ta mig i mål. Precis som vi gjorde i går på Öloppet, grymt kul att se både bilder och nu även filmerna Jörgens kompis tog av oss i går. Här kommer två av dem, en av dem efter lersträckan och den andra efter en ström simning till Styrsö.Kommande veckor fram till Ironman Kalmar blir lugnare. Eventuellt kör jag lite tyngre även i morgon, kroppen får bestämma, är lite sugen på ett lite tuffare löppass till före vilan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar